Over mij: Twitterbots en online journalistiek

Hoi! Ik ben Wouter van Dijke (22), ik ben online journalist bij NRC en hier schrijf ik over zo’n beetje alles dat me bezighoudt, van Twitterbots tot online journalistiek. Wat ik met deze site van plan ben lees je in deze post.

Bij NRC probeer ik, momenteel bij de redactie Weekend, om de journalistiek van NRC zo goed mogelijk te laten zijn op het internet. Ik help bijvoorbeeld bij de eindredactie, vormgeving en verspreiding van artikelen op de website. Ik denk ook na over vernieuwende vormen van storytelling en bijzondere digitale producties. Bovendien werk ik aan dataprojecten en zo nu en dan schrijf ik ook nog eens een ‘normaal’ artikel.

Wat ik leuk vind:

Ik experimenteer graag met code en data, en dan vooral met datavisualisatie, scraping, webdesign en API’s. Ook zou ik graag meer leren over machine learning. Ik werk vooral met R, Python en Javascript, naast verschillende (online) tools. Oh, en ik bouw aan een leger van (Twitter)robots.

In mijn vrije tijd hobby ik af en toe met DIY-projecten, vaak met elektronica op basis van Arduino, Raspberry Pi of ESP8266. Voor de niet-nerds: ik houd ook van films, muziek, kunst, reizen en dat soort dingen.

Ik woon in Rotterdam met mijn vriend Rogier en onze kat Suus.

Volg me op Twitter: @WoutervD. Je kunt me ook mailen op wouter@woutervandijke.nl (PGP) of w.dijke@nrc.nl (PGP).